Vem är Ester?

PERSONERNA BAKOM

Ester grundades 2012 av Sofia Altafi, Maria Borelius och Kerstin Thulin. Tre starka kvinnor – alla med olika bakgrund inom företagande, näringsliv, forskning och arbete med hjälporganisationer.

Region Skåne och Tillväxtverket har tillsammans finansierat Esters pilotprojekt i Skåne. Under pilotprojektet samarbetade vi med Swedbank och hjälporganisationen Johanniterhjälpen för att kunna erbjuda mikrolån och ekonomisk rådgivning. I Stockholm har Esters verksamhet initialt fått finansiering från Länsstyrelsen. Från 2017-2019 har vi genomfört ett projekt i Haninge som finansierats av Tillväxtverket samt Hembla och Samordningsförbundet Östra Södertörn. I Stockholm har vi tillsammans med vår partner Swedbank tagit fram en mikrolånsprodukt som vi kan erbjuda Ester deltagarna i Stockholmsregionen.

Utöver dessa är en rad företag sponsorer till Ester, dels som ett led i deras CSR-arbete men framförallt för att de ser potentialen i kvinnors nyföretagande. För samhället i stort och för dem själva.

Styrelsen består av personer med en bred erfarenhet från svenskt och internationellt näringsliv. Ordförande är Sofia Altafi och övriga ledamöter är Kerstin Thulin, Fredrik Jacobsson, Hans-Eric von der Groeben, Chris Heister, Anna Nordström Carlsson, Magnus Janson, Ann Askenberger samt Maria Borelius.

Våra partners

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är vara_partners21-1.jpg

Våra företag

 

ENSAM ÄR STARK. TILLSAMMANS ÄR STARKARE.

Stiftelsen Ester är en ideell stiftelse som drivs av att bryta utanförskap genom entreprenörskap. Vi tror på den enskildes förmåga att förändra, men inser att ensam inte klarar allt. Därför bygger vår framgång på ett samspel mellan oss, kommuner och företag. Det ger hävstång. Vi ser det dagligen. I företagen vi bygger. Och hos kvinnorna som stärks.